На пейка седели млада жена, 2-годишният й син, двама младежи на по 21 години и още една млада жена. Неочаквано 25-метров бук се сгромолясал върху тях, като ранил двамата млади мъже и детето. На мястото са пристигнали пожарникари и полицаи. Опитали се да реанимират 2-годишното дете, но то починало, преди да стигне в болницата.

21-годишният Георги Пламенов е с черепно-мозъчна травма. Късно в събота вечерта му е направена операция. Той е в съзнание и животът му е извън опасност. Другият младеж получил само охлузни рани, а майката и другата жена не са пострадали.

"Природен парк "Шуменско плато"("Кьошковете") е много голям като територия. Вероятно другата седмица ще потърсим да направим един допълнителен оглед с ръководството на парка и на горите, защото те правят подборната сеч, да се поизчисти поне, което е възможно. Каквото и да правим, ние не можем да върнем назад нещата", каза кметът на Шумен Красимир Костов, който днес посети мястото на трагедията, за да види падналото върху пейката дърво. С него бе и директорът на Природен парк "Шуменско плато" Десислав Милев, предаде БГНЕС.

Според Костов, виновни за инцидента няма, а дървото е паднало заради студената зима и силните ветрове. "Онзиденшните големи ветрове вероятно са подготвили почвата, за да се случи това. От жестоката зима много от дърветата са премръзнали и специалистите от горското трябва малко по-внимателно да направят оглед, те познават много добре дървесните видове и тяхната реакция при изключително ниските температури. Виновник не можем да търсим, това е горска територия, всичко може да се случи", каза Костов.