Той е подал заявление за това в деловодството на парламента, съобщи председателстващият Народното събрание Димитър Главчев.

Според Иванов причините са лични - заради неизпълнени ангажименти на РБ към избирателите.

"Имам морален ангажимент към хората, които са ме избрали и подкрепили, а оставайки в Блока, имам усещането, че ги предавам. Моят мандат, числено изразен, е 15 100. Можем да погледнем предизборната програма на РБ и това, което се случва през последните две години...", заяви той пред Mediapool и "Дневник", но отказа повече да коментира, защото не би било коректно в предизборна кампания.

След неговото напускане парламентарната групата на Реформаторите намалява до 22-ма депутати, а независимите стават 13.

Иванов беше част от опозиционното крило в РБ, което се оформи, след като миналата година ДСБ и Гражданският съвет оттеглиха подкрепата си за управляващите заради провала на съдебната реформа.

Роден е в Дупница през 1981 година. Баща му е дългогодишният кмет на Хасково Георги Иванов, който миналата есен загуби изборите.

Станислав Иванов е икономист. Това е първият му мандат като депутат и е член на парламентарната комисия по енергетика и на комисията по европейските въпроси.

"Не съм изненадан. Водени са много разговори със Станислав, който отдавна споделя липсата на единство и ред на работа в групата. Ние рядко успяваме да вземем общо решение. Разбирам мотивите му", коментира лидерът на ДСБ Радан Кънев.

Твърде знаково е да напускаш групата 15 дни преди президентските избори и усещам някаква дълга ръка, заяви обаче по-късно Найден Зеленогорски от ДБГ.