Това съобщи ротационният председател на комисията Камен Костадинов, предаде БТА.

Парламентарната комисия се е заела с казуса след твърдение на независимия народен представител Емил Василев (избран с листата на РЗС - бел. ред.), че имат данни за участието на един от членовете на ръководството на ДАНС в престъпната схема за източване на ДДС, обясни Костадинов.

В средата на май от Василев даде пресконференция заедно с човек на име Станислав Георгиев, който разказа, че шеф на ДАНС, който кара кола с номер С 7788, има връзка с групата за източване на ДДС, задържана при операция "Дедесарите". Георгиев работел за тартора на групата, но давал информация на агенцията. Всеки месец въпросният началник пристигал със служебно БМВ и получавал пари от престъпния бос, известен като Бегача. Свидетелят не разкри името на високопоставения служител на ДАНС, но го описа като "около 50-годишен, леко плешив".

Според неофициална информация на "Дневник" от спецслужбите обаче, става въпрос за човек, който вече не е на ръководен пост в спецагенцията.

Днес Камен Костадинов каза, че е поискал информация от ръководството на агенцията, поради което днес председателят й Константин Казаков и неговият заместник Иван Драшков са участвали в заседанието на комисията.
Двамата ни запознаха с резултатите от извършената вътрешна проверка в агенцията. Материалите, които получихме, ще изпратим за проверка от страна на прокуратурата, допълни депутатът от ДПС.

"Ако твърденията на народния представител, че висшестоящ служител в ДАНС участва в схема за сериозно престъпление, са верни, то това ще бъде страхотен скандал", коментира той.

Константин Казаков потвърди, че е извършена такава проверка в агенцията, но отказа повече информация. Сигналът е за времето преди той да оглави ДАНС.