Цветанов е голям човек и съзнава това, което прави и когато греши, обяви по Нова ТВ Бойко Борисов по повод на скандала около изнасянето на СРС-тата по случая с горнооряховските лекари. Той обясни, че му се е наложило да говори с Цветанов за грешки още при случая с имотите на вътрешния министър. „Съветвал съм го винаги когато има проблем да отива на трибуната в парламента и да го обяснява. И в двата случая постъпи почтено и честно и обясни това, което е искал да каже.

Според премиера, в МВР не се злоупотребява с правата на гражданите при провежданите разследвания. Той даде за пример страни като Франция и Гърция, където "полицейските палки работели много добре", но подчерта, че не иска да се меси във вътрешните работи на други държави. В борбата с корупцията и организираната престъпност трябва да се наблюдават определени ситуации. Начина да се докаже корупция не е след като паднат хората от власт. Важно е да респектира сега властта, каза Борисов. По думите на премиера вътрешният министър не е надминал грешките,които допуска статистиката при извършването на полицейски операции. Според статистиката на 200 операции се допускат между 2-3 грешки.

Въпреки писмата на Франция и Германия до ЕК, с които се иска отлагането на присъединяването на България към Шенгенското пространство, премиерът Бойко Борисов е убеден, че през септември следващата година страната ни ще бъде част от зоната. През лятото ще бъде взето политическо решения, а мисля, че през септември ще ни приемат в Шенген, каза още той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че когато е завършил училище е искал да следва международни икономически отношения, защото е била престижна специалност. Той сподели, че за последен път си е дал кураж с думите „последните ще бъдат първи", когато след 11 клас са му върнали документите за кандидатстване. Една вечер баща ми си дойде и каза - „сине, не трябва да казваме на майка ти, но заради дядо ти няма как да кандидатстваш". Аз исках да уча нещо по-различно, но тогава ми разрешиха само за пожарната и си казвах „последните стават първи", сподели Борисов.

Като се срива подкрепата в ГЕРБ ще дойдат други, които да се надяваме,че ще продължат това, което правим. Неизбежно е да се срива подкрепата, категоричен е Борисов. Според него ГЕРБ трябва да има втори мандат , за да може да продължи инфраструктурните проекти.