Сърбинът, който през юни т.г. бе осъден в Белград на 15 години затвор, спуснал мократа поръчка на "Килърите" през кума си Петър Стоянов-Вожда, съобщава вестник "Стандарт", като се позовава на свои източници от МВР и прокуратурата.

Четирима от "Килърите", сред които и Петър Стоянов бяха освободени преди дни от ареста от Софийския апелативен съд срещу парична гаранция.

За поръчания атентат срещу българския премиер бе съобщено за първи път в медиите в края на юли. Тогава стана ясно, че Петър Стоянов, който е и шеф на сумото, и Васил Костов-Кеца приели поръчката от Йосич преди 6-7 месеца. Шефът на НСО Димитър Димитров отрече службата да разполага с подобна информация

Вчера обаче заместник-главният прокурор Бойко Найденов се изказа доста остро за решението на апелативните магистрати.
"Пуснаха тези, които са готови да изпълнят мокра поръчка срещу настоящия премиер", заяви Найденов, но отказа да даде подробности, защото това били оперативни сведения. Все пак той допълни, че "Килърите" дори са приемали да говорят за убийството на настоящия премиер. "Имаме сведения, които няма да коментирам, но нещата са страшни”, каза още Бойко Найденов.

По информация на "Стандарт" Сретен Йосич за втори път готви атентат срещу Борисов. Първият път бе през 2003 г., когато аверът му Фарид Топчагич бе задържан с 2 гранатомета на ГКПП Калотина.

Йосич, определян като Балканския крал на кокаина и най-големият наркобос на Балканите, бе арестуван в България през 2002 г., след което бе екстрадиран в Холандия по искане на холандското правосъдие. Тогава Бойко Борисов бе главен секретар на МВР. През 2009 година по време на съдебния процес срещу него, Сретен Йосич заяви, че бил покровителстван от българските служби за сигурност и лично от Бойко Борисов по време на пребиваването му в България.
Тогава Борисов сезира прокуратурата, която по-късно обяви, че не са установени контакти на Йосич с държавни структури и длъжностни лица, включително и Бойко Борисов и отказа да образува досъдебно производство.