Една от точките, които министрите са обсъждали, е бил обявяване на 19 имота - публична държавна собственост, за частна държавна собственост, в областите Благоевград, Велико Търново, Монтана, Плевен, Софийска и Ямбол.

Борисов обаче не обръща внимание на военния министър Аню Ангелов, който представя проекта за решение, и директно сменя темата: "Летището в Стара Загора, онзи ден минах покрай него, на кой е - военно ли е или е на транспорта? Летището е разграбено, буренаци, не е летище".

Транспортният министър Ивайло Московски му отговаря: "Г-н премиер, ако ми позволите, вчера проверих казуса с летището. Пътеките за рулиране плюс приемно здание, плюс още две сгради се на Министерството на транспорта, пистата плюс целия терен е на Министерството на отбраната, кулата е на РВД. Това е ситуацията там. През 2008 година е започнало някакво трансфериране и е стопирано".
Ангелов допълва, че то не е довършено.

Министър-председателят обаче видимо не е доволен от отговора: "След като сте го проверили, подгответе ми за следващото заседание на Министерския съвет, искам да има един собственик, който да знам, че е отговорен. В момента там всичко е разграбено, от години бурени, стотици декари, нито се обработват, нито се ползват. Все едно там е имало бомбардировки, а не в Югославия. Така, че за следващия път да се помисли веднага дали да се пуска на концесия, за контейнерен терминал, за ползване, общината иска ли го, вие ли го искате. Просто е грехота, най-малкото - плодородна земя със стотици декари и безстопанственост".

В една от следващите точки от дневния ред - Програма за сътрудничество в областта на културата между министерствата на културата на България и Чехия, Борисов отново не е заинтригуван. Той веднага се обръща към зам.-министъра на културата Митко Тодоров, заместил министър Вежди Рашидов, който по това време откри български културен център в Лондон: "Г-н Тодоров, как се справя Вежди Рашидов с „Лувъра" във Франция?".

"Справя се добре, резултатите са добри. Споразуменията, които са подписали за участие на български изложби, на византийското съкровище в „Лувъра", за Гранд опера и за другите институции заедно с министъра на културата на Франция са подписани, и последното е меморандум за съвместни филмови продукции между Франция и България", отговаря зам.-министърът.

"Между другото и френското кино е в такъв възход в момента, какви филми правят. Винаги е било добро, но просто това би било добре", вмята премиерът и после се интересува дали е подписано последното споразумение между България и Франция.
След като получава от Тодоров утвърдителен отговор, Борисов казва: "Когато си дойде, живот и здраве, Вежди ще ни запознае с това. На 11 октомври е изложението на Тракийското съкровище в Брюксел, от 18.00 часа. Проверете го, и президентът Барозу е поканен (Жозе Мануел Барозу - председател на Европейската комисия - б.р.) , и президентът Бузек (Йежи Бузек - председател на Европейския парламент - б.р.)".

"Г-н Бузек ще бъде, предвиден е да открива заедно с вас", отвръща Тодоров.  "Изпратете и на г-н Рампой (Херман Ван Ромпой - председател на Европейския съвет - б.р.), да дойдат и да го видят и ние ще отидем в 18.00 часа, така че кажете на Вежди Рашидов", разпорежда Бойко Борисов.

"Разбрано", отговаря зам.-министърът.