Министър-председателят коментира евентуалното завръщане на Георги Първанов в политиката след изтичането на неговия мандат в началото на следващата година. Борисов заяви, че не се меси в работите на другите партии. "Не давам акъл, който не са ми поискали", добави той.
 
Борисов смята, че бившият български монарх /1943-1946г./ и премиер /2001-2005г./ Симеон Сакскобургготски е "най-големият политик в България". "Неговата дума тежи повече от моята, на Първанов и на Росен Плевнелиев", каза той и изрази съжаление, че бившият монарх, който се ползва с голям авторитет в ЕС, не може да бъде използван добре от страната ни.
 
Борисов оправда многобройните нарушения по време на изборите "две в едно" с думите: "Във всички избори е имало проблем досега. Направихме ги две в едно, защото е криза, да не прахосваме пари. На втория тур нямаше никакви проблеми". Продължавайки темата, той благодари на Цветан Цветанов за това, че е "вложил сърцето и душата си в тази кампания". "Това даде възможност аз и цялото правителство да не усетим, че има кампания, а да си работим. Бях само на откриването в Бургас. Това беше петък вечерта. Не съм участвал в нито едно предизборно мероприятие", заяви Борисов, цитиран от БГНЕС.

момента народът даде глас да продължим да управляваме и да продължим реформите", заключи той. Премиерът коментира и новината от деня, свързана с предложението за закриване на Държавния резерв. Той заяви, че в сряда, на заседание на Министерски съвет, въпросът ще бъде обсъден, ще бъдат изслушани всички министри и заинтересувани страни. "Целта е да се спестят 50 милиона лева", каза Борисов.