„Не, мисля, че щадих ушите на българите, за да не изрека някоя глупост, да не обидя някой. Успяхме да запазим в една враждебна обстановка един добър тон“, коментира Борисов пред bTV.

По думите му през тази кампания от ГЕРБ са се опитали да не допуснат грешките, които са се случили в кампанията за президентски избори.

Според него кампанията е биля вяла.

„Последните 10 дни се чувстваше много голямо настроение, партията тръгна да се бори за тези избори“, добави той.

Надявам се да имаме добър резултат, добави Бойко Борисов.

Във връзка с това, че граждани са на мнение, че ГЕРБ ги е предала, защото два пъти не са довършили мандата си, Борисов коментира:
„За разлика от опонентите ни за нас демокрацията е свято нещо. Власт не е хубава дума, приемаме изборите като да ти се даде право да управляваш. Ако усетиш напрежение в обществото най-правилно е да преминеш през избори, за да препотвърдиш подкрепата. Не е нужно да се инатиш“.

„Ако хората държат на нас, ще продължим. За това искам да се обърна към тях – властта не е за нас, ние управляваме, строим и градим. Тя не е нещо, което предаваме. Ако хората пожелаят друг модел, имат възможност да гласуват“, допълни Бойко Борисов.

Действията по границата ще предизвикат много тежка реакция на Турция

Действията по границата ще дадат основание за много тежка реакция от страна на Турция, предвижда Борисов.

Той определи ситуацията по българо-турската граница като да "носиш факли върху буре с барут".

„Това е изключително притеснително, защото от една страна ДОСТ прекалиха и с автобусите, и с маршовете, и с тази яростна кампания, която водят“, каза той и посочи, че риториката от Възродителния процес се е върнала.

По думите му случващото се по границата ще доведе до много тежки последствия за България. Борисов обърна внимание, че турският президент Реджеп Таийп Ердоган не се свени да заплашва Германия, Австрия, Дания.

Според него, този, който има силна армия някак си много лесно надделява и си превзема територия.

„От едната страна на България е Косово, от другата страна на Черно море е Крим, където всички знаем какво се случи“, каза Бойко Борисов.

Той напомни, че и Турция, и Кипър, и България са в НАТО. Лидерът на ГЕРБ посочи, че е бил млад офицер, когато е бил Възродителният процес и е гледал тези стотици хиляди, когато са напускали България. По думите му тогава ни е спасило това, че Турция е била в НАТО, а България във Варшавския договор и не се е стигнало до сблъсъци между двата блока.

Борисов изрази притесненията си, че ако местното население в България, без чужда намеса поиска автономия някъде, и няма външна намеса, и забие едно знаме - България ще го обикаля.

Бойко Борисов заяви, че е неистина, казанато от Корнелия Нинова , че ДОСТ и ГЕРБ са заедно.

„Много ясно, декларативно обясних, че ДОСТ и ДПС използваха президентските избори на първия тур да си измерят електората. Тъй като ДОСТ нямаше кандидат -президент си заплю г-жа Цачева и подкрепиха нея“, коментира лидерът на ГЕРБ.

„Страх ме е от събитията, които има в момента между Турция и Европа, дружбата Турция и Русия и ескалацията на напрежението срещу България“, коментира Борисов.

По думите му трябва да се вложи цялата дипломация в ситуацията.

„Виждате какво става всеки ден в Европа – терористични атентати", каза още той.

ГЕРБ е мое дете, не мога да се откажа от него

Ако загубим изборите, няма да подам оставка като лидер на ГЕРБ, защото партията е мое дете, няма как да се откажа от него, каза още Борисов.

Попитан дали евентуален кабинет „Борисов“ 3 ще изкара повече време, лидерът на ГЕРБ заяви, че никога времето за управление не го е интересувало.

Той посочи, че е важно какво оставя правителството зад себе си.

„Стопанската камара каза ,че по време на моето управление три пъти е построено повече в България. Това ме удовлетворява. Гледам какво сме създали, то остава за хората“, коментира Бойко Борисов. Той определи себе си като милеещ и за страната си човек.

Борисов уточни, че никога не си е правил сметка да става политик.

"Това е тежък занаят. Няма личен живот, няма свободно време, няма мига, в който да ми е празно съзнанието за това, което може да направим", заяви Борисов и уточни, че не може да посочи най-големия си успех.