Фалшивите профили в социалните мрежи станаха много и искам да обявя, че това е единственият истински и зад всичко написано тук стоя аз, пише Борисов.

В първия си коментар лидерът на ГЕРБ говори за събитията от днешния ден, които определя като "недопустими".

За искането на МВР на лични данни от партийните членове на ГЕРБ

Борисов го нарече скандално.

"Защо МВР се интересува от политическата принадлежност и личните данни на тези хора? Само на последните избори за нас гласуваха над милион и сто хиляди българи. Сами разбирате колко непосилна задача ще се окаже това за МВР. Мисля, че имат много по-важна работа да вършат. Но това само ни амбицира. Това е неприятният аромат, който новата Тройна коалиция оставя от управлението си", пише той в официалния си профил.

От ГЕРБ призоваха Комисията за защита на личните данни да се самосезира и да провери случая.

За шефа на АПИ


Борисов е възмутен и от отстраняванто на  директора на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров.

"Неприятно е и че Лазаров беше освободен от АПИ. Стотиците километри магистрали, трилентови пътища, естакади и мостове, които заедно построихме, до голяма степен успяха да накарат Брюксел и българите да забравят за "Батко и Братко". Но за съжаление новата Тройна коалиция е на път отново да ни върне във времето, в което еврофондовете ни бяха спрени и българските граждани ще бъдем лишени от тази благодат, която предоставят европейските средства. Благодарение на фондовете днес имаме Тракия, Струма, Хемус-Белокопитово, Люлин, метрото, Околовръстното на София", пише още бившият премиер.

"Министърката с цикламеното костюмче пак сгафи"...

Така Борисов коментира смяната на шефа на АПИ от министър Десислава Терзиева.

"Тя наруши два закона като назначи Стефан Чайков за председател на Управителния съвет на АПИ. Инженер Чайков не е напуснал 12-те фирми, в които участва, сочи справка в търговския регистър. Нещо повече, някои от тези фирми и сега работят по проекти на АПИ. Това го поставя моментално в ситуация на конфликт на интереси. Ако Чайков е подписал такава декларация с невярно съдържание, това е престъпно! Затова настоявам, ако информацията в търговския регистър се окаже вярна, Орешарски незабавно да освободи и цикламеното костюмче, и новия шеф на АПИ. Призовавам Чайков още утре да обяви каква декларация е подписал. Остава въпросът защо и това назначение се прави по този начин??? Може би, за да попаднат обществените поръчки за инфраструктура в ръцете на хора като „Батко и Братко“ и да ни спрат еврофинансирането", пита Борисов в профила си.

Към "лидерите на Тройната коалиция"

"Напомням на лидерите на Тройната коалиция, че те не са първа политическа сила и никой не им дава моралното право да сменят поголовно шефове на агенции. Убеден съм, че след смяната на Румен Порожанов като шеф на фонд “Земеделие”, след осем-девет месеца българите ще се разделят с европейското финансиране", пише още Борисов.

Миналата седмица лидерът на ГЕРБ се зарече в интервю пред "24 часа", че ще си направи профили във Фейсбук и Туитър и ще пише всеки ден коментари по актуални теми.

Това е незабавна връзка с всички, освен това не е свързана с разходи по поддръжка на медии", изреди аргументи за решението си той.

Бойко Борисов увери, че ще приема всички, изпратили покана да са му приятели.

„Важно ми е да чета и критиките",
увери той.


Вижте профила на Борисов тук