"Всеки допуска грешки, но това, което направихме за три години и половина е повече от направеното за 20 години преди нас. Нашите политически опоненти могат само да кряскат. Изпращат по 4-5 човека да провокират напрежение, но ние сме партия на толерантността“, посочи Борисов, цитиран от "Фокус".

Бившият премиер допълни, че ГЕРБ носи своята политическа отговорност и отново изброи магистралите и инфраструктурните проекти.
„Днес дойдох по „Струма”, вече е на асфалт и става прекрасно, похвали се експремиерът.

Лъжите на Станишев и Орешарски, че сме оставили държавата опоскана, рухнаха. Тактиката на Станишев е да не признае изборите. Станишев не иска да управлява. Затова посочи едно мюре*, каквото е Орешарски, евентуално ако случайно се направи правителство някакво, да има кой да обере след това калая”, подчерта Борисов.
 
По думите му „избирате си Тройната коалиция и няма да има фондове от ЕС". Ако управлява ГЕРБ, "ние, гарантираме 25 милиарда по структурните фондове, които договорих в Брюксел. Изрядните фирми в седемдневен срок ще си получават ДДС. Няма да правим популистки обещания и да вдигаме данъците“, подчерта Бойко Борисов. 

Той бе категоричен, че само хората, присъстващи на предизборните събития на ГЕРБ по площадите стигат партията да има над 110 депутати в новия парламент.

Борисов раздаде много автографи на площада, но отказа да отговаря на въпроси.

Водач на листата тук е флагманът на ГЕРБ Цветан Цветанов и нашият ангажимент към региона е ясен“, допълни Бойко Борисов.
 
Самият Цветанов пристигна на предизборната проява, след като 8 часа дава показания в столичното следствие и в Специализираната прокуратура по случая "Флоров" и заради скандала с подслушването.

*мюре - примамка, използвана от ловци