С пречиствателната станция за отпадъчни води в Хасково се намалява замърсяването на река Марица и нейните притоци и се подобрява качеството на водата в Егейско море. Проектът е на стойност 30 783 500 лева, съобщиха от МС. Обектът е по програма ИСПА на ЕС, Европейската инвестиционна банка и държавния бюджет.
 
По-късно през деня премиерът и министър Росен Плевнелиев ще прережат лентата на рехабилитиран участък от пътя Момчилград – Крумовград. Проектът е за над 9 млн. лева, като 85% от средствата са осигурени по Оперативна програма "Регионално развитие", а останалите са от държавния бюджет.
Отсечката е част от международното трасе Кърджали – Момчилград - Крумовград – Ивайловград – ГКПП Славеево – Кипринос (Гърция) и е алтернативна връзка на страната ни с южната ни съседка за голям брой туристи, пътуващи всекидневно от и към Гърция.

Ахмед Доган пък е в Кърджали и региона до края на седмицата, за да уточни стратегията, която ще води партията му на предстоящите избори. Преди два дни той се срещна с кметовете на седемте общини в областта в хотелския комплекс “Клуб Маказа“ край Момчилград, съобщи на сайта си вестник “Нов живот“, цитиран от КРОСС.

ДПС вече обяви, че предложенията за кандидат-кметове и общински съветници за местните избори ще се правят не на общи събрания на партийните структури, а на общоселски събрания по места. В тях ще могат да участват не само членове на партията, но и всички жители на селото или квартала. 
Последната дума по всяка вероятност обаче отново ще има Ахмед Доган.

Според областния председател на ДПС Кърджали Бахри Юмер имената на кандидат-кметовете ще бъдат огласени на 19 август, предаде БТА. На следващия ден започва работа и централният предизборен щаб.