По думите на Борисов в четвъртък от парламентарната трибуна, малко след като оставката на правителството му беше гласувана, данните са постъпили от чужда разузнавателна служба.

Причината е, че няма основание обвинението да се сезира, защото не е изяснено дали информацията за готвен атентат наистина съществува. В този смисъл няма как да се търсят от Борисов отговорност за изнасянето й в нарушение на закона, съобщи пред в. "Сега" говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова.

В прокуратурата не разполагат с данни, че животът на премиера в оставка е бил заплашен. "Няма сигнали да е готвено покушение срещу Борисов. Нито в годините назад, нито към днешна дата", става ясно от думите на Арнаудова.

Тя е прокурорът, която води разследването срещу шефа на агенция "Митници" Ваньо Танов за изнасяне на класифицирана информация за военновременните запаси от гориво, които се съхраняват в рафинерията в Бургас. Софийският градски съд (СГС) го оправда през лятото на миналата година.

Предишният ръководител на сектор "Убийства" в СДВР, а сега зам.-директор на службата Ивайло Спиридонов заяви в четвъртък, че за първи път чува информация за атентат, съобщи capital.bg. Не зная за подобно досъдебно производство, коментира пред медията и зам.-градският прокурор на София Роман Василев, който ръководи отдела за борба срещу организираната престъпност. 

В петък лидерът на ДПС Лютви Местан внесе писмо в президенството, адресирано до директора на Националната разузнавателна служба ген. Драгомир Димитров и до началника на НСО ген. Тодор Коджейков. В него той настоява да бъде проверена информацията, изнесена от Борисов.

Чрез медиите той обяви, че сезира и главният прокурор Сотир Цацаров, заради съобщаване на класифицирана информация, станала му известна по служба. Самият Борисов, съобщавайки информацията, се обърна с призив към лидера на ДПС да излъчи хора, които да проверят това твърдение.