Младият мъж загина трагично при опит да помогне в свада между българи и роми в столичния квартал "Овча купел", съобщава bTV. Младежът, който е бил  на 24 години, е бил убит малко след 16 часа на 4-ти юли  в района между кварталите "Факултета" и "Овча купел". За убийството му бяха задържани няколко души. В скандала бяха замесени и полицаи, които гледали безучастно мелето между двете компании. Тогава министър Цветанов оневини подчинените си.

Шествието започна от пилоните до НДК и приключи до паметника на Незнайния воин и събра стотина участника. Протестиращите се обявиха за промени в Наказателния кодекс и приемане на текстове за групова вина при групови убийства и други престъпления, а също и приемане на закон за гражданска полиция или шерифство. Те настояват за масирано полицейско присъствие в райони на кражби и убийства, а също и за поставяне на камери за денонощно наблюдение в съответните райони.

Ромите да спазват българското законодателство и да бъдат наказвани, както останалите граждани – за това настояват от инициативен комитет за "Равни права и задължения". Според тях, омразата между етносите в България съществува, заради разликите в начина на живот.

Начело на шествието застанаха оскърбените роднини и приятели на загиналия мъж. Майката на Борислав поиска наказания както за убийците, така и за няколкото полицаи присъствали безучастно на инцидента.