Инцидентът е станал вчера в следобедните часове на разклонението между пистите „Балканиада” и „Тодорка”, съобщи "Фокус".

Мъжът е карал ски, паднал е и си е ударил главата в оръдие за правене на сняг. Той е бил с каска, но е получил черепно-мозъчна травма. По думите на директора на МВР-Благоевград Георги Костов няма данни скиорът да е бил засечен от някого, а пистите са били обработени.

Два часа са продължили спасителните дейности след инцидента, като екипът е направил всичко възможно, за да спаси пострадалия, но той е починал. Мъжът е бил в Банско със семейството си. По-рано бе съобщено, че починалият е от Велико Търново.

По непотвърдена информация на в. "Струма" загиналият скиор е един от най-големите земеделски производители в Павликени Атанас Александров.

Екипите на (ПСС) незабавно са се отзовали на сигнала с лекар, с кислород – направили са и интубация. За съжаление, травмите на туриста са били толкова големи, че си е отишъл. Много е жалко – един млад човек, с много голяма скорост е изпуснал ските, не е могъл да ги овладее, излетял е и се ударил на тази иначе хубава и твърда писта”, коментира пред "Фокус" шефът на БЧК Христо Григоров.

От Планинската спасителна служба в Банско съобщават, че през изминалото денонощие са регистрирани още 40 случая на инциденти с туристи на пистите. Те са свързани най-вече с наранявания и травмирани стави. На туристите е оказана медицинска помощ.