До този извод стигна Софийският градски съд при разглеждането на мярката за неотклонение на Бередин, предаде БГНЕС.

Съдът реши, че искането на Софийска градска прокуратура за налагане на най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" е неоснователно и пусна на свобода бившия приятел на Петрова срещу парична гаранция от 1000 лева.

Според съда няма данни и, че Бередин може да се укрие. Съдия Мими Петрова отбеляза, че по делото няма нито едно доказателство, че 46-годишният руски гражданин Александър Бередин е имал за цел да лиши бившата си приятелка от свобода и следователно не може да се говори за отвличане.

Съдът цитира свидетелските показания на Антония Петрова, в които тя обяснява, че бившият й приятел насила я е принудил да се качи в неговия автомобил и я е държал против волята й там.

"Остави ме на магистралата полугола и си замина. Аз през цялото време плачех и го молех да ме върне вкъщи", продължава разказа си тя. За това съдът прие, че дори и да е имало принуда от страна на руския гражданин, то може да става дума само и единствено за престъпление по чл. 143 от Наказателния кодекс. В него става дума за човек, "който принуди другиго да извърши, да пропусне или да претърпи нещо, противно на волята му, като употреби за това сила, заплашване или злоупотреби с властта си".

По време на днешното съдебно заседание стана ясно, че на 12 юли Антония Петрова отишла с приятели в ресторант в Бояна. Именно там около 21 часа я намерил и бившият й годеник. Според собствения й разказ, тя се е обадила на баща си в момента, в който е видяла автомобила му, бял джип "Мерцедес МL", да влиза в паркинга на заведението.

Приятелите й твърдят, че когато е дошъл, руснакът започнал да я дърпа и насила я е отвел със себе си. След като Петрова се качила в колата двамата тръгнали по магистрала "Тракия" в посока Пловдив. На няколко пъти Бередин спирал. Според Антония Петрова той я е изоставял на няколко пъти и след това се е връщал, за да я качи обратно в колата, а според него наистина са спирали, но той не я е оставял сама. Именно край магистралата е открит и нейният син потник.

Запитан от съда защо дрехите й са били край пътя, руснакът лаконично обясни, че "тя е екстравагантна млада жена". Впоследствие те се връщат обратно в София. Половин час след полунощ в центъра на столицата автомобилът е спрян от екип на трето районно полицейско управление. Бередин обясни днес, че когато е спрян, е карал Антония към къщи.

"Познавам Петрова от 6 години. Всички знаят, колко я обичам. Имаме нормални отношения", каза той в съдебната зала, като обясни нараняванията по тялото й с това, че тя е била с високи токчета и е паднала.

Според съдебно медицинската експертиза след среднощната случка Антония Петрова е била с оток на лявата ръка, кръвонасядания по лицето и охлузвания на двете колена.