Петров, който е под домашен арест от 12 октомври, е получил разрешение да пътува до болницата, съобщи БНР. Тогава съдът измени мярката му за неотклонение. Преди това той прекара 8 месеца в ареста и направи редица опити да излезе на свобода.

По информацията на националното радио утре Трактора ще се срещне и разговаря с журналисти. Юристи коментираха, че няма пречка той да се срещне с представители на медиите, стига да е на територията на мястото, за което е получил разрешение.

От прокуратурата казаха още, че нямат информация за постъпило искане от председателя на парламентарната комисия за контрол на ДАНС Петров днес да бъде изслушан от членовете й.

От болница “Токуда” обаче обявиха, че подобно мероприятие не може да се състои в лечебното заведение, тъй като няма такива условия, предаде "Всекиден".

Алексей Петров беше задържан при полицейската операция "Октопод" заедно с още няколко души. Те бяха обвинени за участие в организирана престъпна група за данъчни измами, "пране" на пари, проституция, рекет и принуда за прехвърляне на имущество.