Осигурена му е специална апаратура, която имитира водите край Индия като топлина и насищане на кислород, пише "24 часа".
Той е от вида октопис вулгарис, който се среща провиснал върху въжетата за пране по островите в Егея в очакване да се превърне в супермезе за узото.

Институтът по рибни ресурси във Варна обяви конкурс за име на октоподчето и засега най-много са гласували то да се казва Цецо. Вероятно причината да го кръстят на вътрешния министър е заради нашумялата акция "Октопод".
Резултатите от гласуването в интернет ще бъдат обявени на 17 юли в Деня на аквариума.

"Мисля, че не бива да обиждаме това толкова интелигентно морско животно с името Цецко", коментира бившата евродепутатка от ГЕРБ Душана Здравкова, предаде БГНЕС. Здравкова, която беше съдийка във Варна, напусна съдебната система на 2 юни в знак на протест срещу назначението на близката до министър Цветан Цветанов Владимира Янева за председател на Софийски градски съд.



Октоподите са известни като най-интелигентните безгръбначни. Някои от тях строят свои къщи от кокосови черупки, а други ловят дори акули. В историите за морски чудовища на гигантските октоподи са приписвани завладяването на кораби и изтребването на екипажа им.
Цецо може да достигне славата на предсказател на починалия си германски събрат Паул чак за световното първенство в Бразилия. Тогава обаче варненското октоподче ще е на пределна възраст, тъй като октоподите живеят най-много до 2 години.