В течение на десетилетия акад. Ангелов работеше всеотдайно за развитие на високите технологии в най-перспективните съвременни области - електрониката, изчислителната техника и роботиката.

С неговото име е свързано създаването на Единната система от електронно-изчислителни машини, в която той е главен конструктор за България.

По инициатива на акад. Ангелов в рамките на БАН беше създадена крупна комплексна структура - Институт по техническа кибернетика и роботика, с технопарк, чиято основна задача беше развитието на две направления, свързани с роботиката и компютърните технологии, припомнят от БАН.

Напусна ни един забележителен творец на българската наука, техника и технологии, обществен и държавен деец със значими заслуги за научно-техническото развитие на страната, посочват от БАН.

И отбелязват, че като преподавател в Държавната политехника акад. Ангелов е участвал активно в колектива, разработил първия български телевизионен предавател, както и в реализирането на първите телевизионни предавания.

Поклонението е на 28 април от 11.00 часа в църквата "Успение Богородично" на Централните софийски гробища.