"Няма начин да не грешиш, когато се развиваш ускорено, няма начин да не допускаш грешки от недоглеждане или от недостатъчно разбиране, когато се движиш няколко пъти по-ускорено от другите", оправда се обаче той, цитиран от БТА.
"Наказанието е може би едно и също и за този, който изпреварва времето и за този който твърде изостава във времето", добави Доган, който отскоро е на предизборна обиколка.

По думите му ДПС инвестира в бъдещето - младите хора. Според него обаче условията и изискванията към тях нямат нищо общо с тези, които са били към по време на целия преход.

"Има нещо гнило в страната. Показаха го събитията в Катуница и последвалата ескалация на напрежението", заяви от трибуната пък зам.-председателят на партията Лютфи Местан. Той уточни, че това гнило е в управлението на страната, а не в българските граждани.
"Някой бърка силното управление със силовото управление чрез мачкане на политическите опоненти, чрез мачкане на различията. Затова пред ДПС стои огромна отговорност, с която се свързва и значението на изборите на 23 октомври", добави депутатът.

По думите му тази отговорност се изразява в това, че през 1990 година, с възникването на движението, ДПС се е превърнало в необходимото условие за установяването на демокрацията в страната, а сега през 2011 година е необходимото условие за възстановяването на дискредитираните от ГЕРБ и "Атака" демократични ценности.
"Ето за това ще гласувате на 23 октомври", призова Местан присъстващите на митинга. 

Миналата седмица Ахмед Доган заяви на друг предизборен митинг, че управлението страда от пълната липса на визия за развитие и капацитет, затова "трябва да се ускори измитането му от страната".