Така тя коментира емблематичната реч на Доган, произнесена снощи пред актива на ДПС неговите Сараи в Бояна. Пред тях почетният председател на партията попита какво ще стане, ако вотът на недоверие, който БСП и ДПС ще внесат през януари, успее. И сам отговори - няма да има кой друг да управлява, защото партиите от опозицията не могат да поемат такава отговорност.

Думите на Доган дойдоха като отговор към премиера Бойко Борисов, който преди дни го призова задочно да вразуми своите, за да не провалят Европредседателството на България.

"От обръщението на г-н Доган си правим три извода. Борисов се притесни от напрежението в страната, вот на недоверие за корупция и разнобоя с патриотите и помоли г-н Доган за помощ. И я получи. Доган подкрепя Борисов. За почетния председател на ДПС патриотите в управлението са грешка. Разбирайте в подтекст: махни ги и ние ще те подкрепим. Тоест, няма нужда от нови избори, има нужда от смяна в правителството на едните с другите", коментира Нинова, цитирана от пресцентъра на БСП.

И продължи:

"Всички да пазим стабилността. Но коя стабилност? Стабилно се закриват болници, стабилно се вдигат цени на вода и ток. Стабилно сме първенци по корупция и най-бедни в Европа, стабилно една прослойка става все по-богата, а народът все по-беден, стабилно расте броят на неграмотните деца и стабилно изчезваме като народ. Стабилно всеки месец има протести срещу това правителство. Благодаря, ние не сме съгласни!".

Лидерът на левицата подчерта, че искат промяна на този модел на управление, а не просто смяна на патриотите с ДПС в правителството. Затова беше категорична, че вот на недоверие ще има.

"Конгрес на БСП го реши, парламентарната група ще го внесе. Не сме в предишната ситуация с 38 депутати, която налагаше да търсим гласове от ДПС. Сега сме осемдесет и продължаваме напред. Очевидно оставаме единствената опозиция и алтернатива. Хората да избират. Техният глас ще реши!", категорична бе Нинова.

По-рано зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира, че Доган е изключително прав и наистина няма кой друг, освен кабинета "Борисов 3", да управлява. Той подчерта, че това го казват и хора от БСП, но не искали публичност заради партийната дисциплина.

Илхан Андай: Доган гарантира живот на "Борисов 3"