Под заглавие: "Белият дом, толкова близък до Червения площад", "Ле-з-еко" припомня, че по време на ожесточената кандидат-президентска кампания в САЩ екипът на Хилари Клинтън обвини Владимир Путин, че е организирал хакерските атаки срещу изборни файлове, за да облагодетелства своя "приятел" Доналд Тръмп.

Обвинението беше отхвърлено категорично, припомня БТА.

Номинацията на Майкъл Флин за съветник по сигурността няма да успокои хората, които в цял свят се опасяват да не понесат последиците от ново съглашение между двамата бивши противници от студената война, се казва в публикацията.

Бившият директор на Разузнавателното управление на министерството на отбраната, пенсиониран през 2014 година от Барак Обама, е едновременно привърженик на твърда позиция спрямо исляма и приближен на руския президент.

Флин, който всъщност ще надзирава дейността на ЦРУ (впрочем, поверена на републиканския експерт Майк Помпайо), е бил платен сътрудник на проправителствената руска телевизия "Раша тудей" ("Russia Today").

Според изданието това е още една будеща безпокойство номинация, след тези на псалта на "декомплексираната" крайна десница Стивън Банън за съветник на президента и на отявления критик на имиграцията сенатор от Алабама Джеф Сешънс начело на министерството на правосъдието.