Това съобщи българската пресслужба на ЕП, цитирана от БТА.
В решението на комисията се посочва, че предложената сума съответства на Многогодишната финансова рамка на ЕС за периода 2007-2013 г.

Същевременно евродепутатите апелират към Европейската комисия да отчете, че отпуснатите за АЕЦ "Козлодуй", както и за други политически приоритети допълнителни суми вече изчерпват резервите в европейския бюджет и да предложи неговата актуализация за периода до 2013 година.

С гласуването в Комисията по бюджети се отваря пътя към приемането на окончателното становище на ЕП първоначално в Комисията по промишленост, транспорт и енергетика през април, а след това и в пленарната зала през май. Това съобщиха от пресцентъра на българските социалисти в Европейския парламент.

За постигането на това решение активно работиха българските евродепутати в Комисията по бюджети Ивайло Калфин, който е неин зам.-председател и Надежда Нейнски. Те бяха докладчици по въпроса съответно за Групата на социалистите и демократите (С&Д) и Групата на Европейската народна партия (ЕНП), предаде "Фокус".