Това съобщи на българския щанд на ловното изложение в Мадрид футболната легенда Христо Стоичков, цитиран от Дарик. През последните дни в българската преса се появиха информации, че именно Стоичков ще е кандидатът за президент на ГЕРБ на изборите в края на годината.

"Извън политиката оставам и винаги съм бил извън политиката. Знаете, че съм посланик в екипа на Кристалина Георгиева. (бел. Ред. - Легендата на българския футбол е едно от лицата на кампанията "Професионалния футбол срещу глада", която се провежда под патронажа на комисар Георгиева). Оттам нататък всички неща, които са свързани с българската политика, мен не ме интересуват. Мога да подкрепя отделни хора и съм го правил, но да ме слагате там, където не ми е мястото, малко или много си имам достойнство за това", категоричен е Стоичков.

Камата все още няма план за действие за новата си длъжност - почетен консул на България в Барселона. "Ще бъде трудна задача", каза Стоичков и добави: "Но все пак съм приел тази покана. Живея вече 20 години в Барселона. Няма да ми бъде лесно, но няма да ми бъде и трудно. Знам каква е ситуацията". Все още не е ясна дата, когато официално Христо Стоичков ще стъпи в новата длъжност на почетен консул в Барселона.

Извън политиката той коментира, че няма да се върне като треньор на националния отбор в България. Стоичков сподели, че е страстен почитател на лова и предпочита да ловува у нас.