Слаби превалявания са възможни на места в югозападните райони и в Източна България. Ще духа слаб до умерен, в Източна Стара планина и Добруджа до силен вятър от изток и североизток. Температурите ще бъдат доста по-ниски от обичайните за октомври - от 9 до 14,15 градуса.

Утре
облачността над западните райони ще се разкъсва и намалява. Температурите сутрин ще бъдат ниски - от 2 до 7 градуса и на места ще се образуват слани. Над източната половина на страната ще остане предимно облачно и там с прекъсвания ще превалява слаб дъжд. В крайните североизточни райони са възможни и по-значителни валежи. Температурите ще останат без съществена промяна. Ще остане ветровито.

В събота
по-значителна облачност ще има над северните райони. Почти без валежи, освен в североизточните райони. Сутрин ще бъде много студено за октомври, като по високите полета на Западна България температурите ще паднат и до нула, минус 1-2 градуса и там ще се образуват повсеместни слани. Дневните температури ще останат без промяна: от 10 до 15, в крайните западни райони до 17-18.
В неделя времето ще остане без съществена промяна, като дневните температури ще се повишат с 1-2 градуса.

През следващата седмица
отново ни очаква променливо, но хладно за сезона време, с чести превалявания от дъжд, а по планините над 1600-1800 метра - от сняг.

В планините
днес и утре ще бъде студено, със слаби превалявания - в ниските части от дъжд, а над 1300-1400 метра от слаб сняг. Температурите на 1200 метра надморска височина ще са малко над нулата, около 2-3 градуса. В неделя слабо ще се повишат и ще бъдат около 7 градуса.