Иванов нападна в интервю пред bTV председателя на етичната комисия към ВСС Цони Цонев. Повод за това обаче не бе скандалният лобист в съдебната система Красимир Георгиев, а това, че Иванов е сред проверяваните магистрати, придобили парцели край Приморско. Оказа се, че доведеният му син Петър Попов е сред крайно нуждаещите се, получили право срещу по-малко от 2000 лева да застрои над 400 кв. м.

"Доведеният ми син живее от години самостоятелно. Когато е кандидатствал през 2004 г. е бил редовен студен в София и научих в края на 2008 че има отстъпено право на строеж. Той го е получил в края на 2006 г. Община Приморско водеше активна социална политика. В Наредбата на Общинския съвет няма изискване да е живял 5 г. в общината, а да не е имал имот, който е продал и после да иска отново", коментира днес Иванов, цитиран от БЛИЦ.

“Нито е извършил престъпление, нито административно нарушение. Няма проект, няма строително разрешение, нищо не е построено, никога нищо не е проектирано”, категоричен бе бившият прокурор.

Той отхвърли обвиненията на Цони Цонев, че е възпрепятствал назначената през 2007 г. проверка за злоупотреби с имоти в общината.
“Без да посочи нито един документ, директно заяви, че аз съм виновник за това да няма разследване. Той е личен приятел с районния прокурор на Царево Кънчо Крумов, многократно му е гостувал, почива там лятно време, обгрижван от него, ходи на лов там. Нека да се провери какви са отношенията между тях и дали е знаел, че майката на Крумов е имала отстъпено право на строеж”, призова Иванов.

"Поведението на Цонев говори за двойнствен морал и аз не приемам тази позиция, не можеш да мериш с различен аршин – “нашите хора” по едни начин, другите по друг", заяви още скандалният магистрат и заяви, че управляващите са прави, искайки оставките на членовете на ВСС.

“Майка ми в последните 14 г. работи като камериерка в Китен. Не притежавам никакъв недвижим имот. Никой от семейството ми не е придобивал общинска собственост. Майка ми е имала отстъпено право на строеж, изтекло преди 3 г.”, каза в поискано от него право на отговор по телефона самият прокурор Крумов.
"Когато някой щипне нещо от вашите хора, реввате - досега сте го правил подмолно, а сега за първи път открито", обърна се той към Иванов.

Междувременно Йрдан Иванов коментира и отношенията си с Красьо Черния
“Не приемам това определение Красьо Черния – нямам впечатление да е черен, просто млад човек, доста интелигентен, доста информиран. Говорили сме на общи теми. Какво можете да говорите за 6,9 или 11 секунди. Аз съм го виждал два пъти в компания на колеги и то около ВСС – в едно кафене съвсем близо. Не съм имал никакви разговори с него, професионални или специални. Той сподели, че има приятелка в Бургас и че ще е радостен да се видим. Никога не ми е предлагал услугите си”, уточни Иванов.

Очаква се днес ВСС да изслуша Иванов и другите магистрати, замесени в скандала с имотите на роднини в Приморско.