Военноморска база във Варна е не просто мястото, на което работим, където корабите се завръщат след плавания, а за повечето от нас е втори дом, каза днес командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов в обръщението си към участниците в тържеството по случай 125-ата годишнина от основаването на базата.

Снимка: БТА

Той допълни, че всеки, който е служил в нея, независимо на каква позиция, е оставил нещо от себе си и се е постарал тя да стане по-добра, да остави частица от себе си.

Вижте всички снимки ТУК>>>

Михайлов изрази благодарност към ветераните, които през годините са се постарали да запазят и развиват базата, помагали са за изграждането на инфраструктурата ѝ. По думите му днешните служещи се стараят да продължат тяхното дело.

Снимка: БТА

125 години са значително число, това е голяма част от историята на флота, допълни Михайлов. По думите му независимо от имената, независимо от предназначението, задачите и функциите, които базата е изпълнявала през годините, тя ще си остане винаги дом за военните моряци и за корабите на флота. Това се дължи не на сградите, а на хората, които ѝ дават живот, които отдават всекидневните си усилия и труд, изпълнявайки своите задачи, допълни контраадмиралът.

Снимка: БТА

Той изрази благодарността си към всички служещи в базата - офицери, старшини, матроси и цивилните служители, и изрази увереност, че и занапред ще продължат да работят така, че базата във Варна да бъде символ и формирование, написало името си със златни букви в историята на Военноморските сили.