Трима мъже са задържани по време на сделка с предмети с културно-историческа стойност във Варна, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Акцията на регионалното звено "Борба с организираната престъпност" е проведена на 11 декември, като са арестувани двама продавачи - жители на Добрич, и купувач от Варна. При обиск от варненеца са иззети множество предмети с културно- историческа стойност.

Снимка: МВР

В рамките на спецакцията и в условия на неотложност, последвали процесуално-следствени действия на адресите и автомобилите на продавачите, където са открити над 200 предмета, два металотърсача, 2400 лв. и 1000 евро. Претърсване е извършено и на два адреса, обитавани от варненеца, откъдето били иззети около 600 предмета. Според изготвената справка става ясно, че повечето от иззетите предмети са с културно-историческа стойност.

Снимка: МВР

И на тримата задържани са повдигнати обвинения. Двама от тях са задържани за срок до 72 часа, а на третия е наложена парична гаранция. Работата по документирането на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Снимка: МВР