Летовници сигнализираха, че Шокаровият канал във Варна за пореден път е замърсил морето в района на Офицерския плаж. Водата е с променен цвят и край нея се носи неприятна миризма. От какво е причинено замърсяването, провери екип на БНТ.

Според посетители замърсяването е станало около 11 часа.

Симеон Карадимов, спасител: "Водата на плажа започна да променя цвета си, появи се остра и неприятна миризма, загуби бистрота, хората започнаха да се оплакват и да сигнализират".

Спасители на плажа казват, че причина за замърсяването е Шьокаровият канал, който излива дъждовните води на града директно в морето.

"Десетки пъти в годините се случвало, повечето случаи в събота и неделя, когато институции не могат да реагират", коментира Симеон Карадимов.

Посетителите на Офицерския плаж останаха неприятно изненади от замърсяването на морската вода.

Екоинспектори на Басейновата дирекция установиха, че причината за замърсяването е ремонт на варненска улица, при който са затрупани две шахти на битовата канализация. Така отпадните води са прелели в дъждовната канализация и са стигнали до Офицерския плаж. Шахтите ще бъдат възстановени, а строителната фирма - санкционирана.