Търговско дружество е закупило кораба "Вера Су", който заседна миналата година край Яйлата. Това е четвъртата процедура за наддаване, която Изпълнителна агенция "Морска администрация" организира.

Плавателният съд е продаден на българската компания "Варса шипинг" ООД - единственият участник в днешния търг в сградата на ИА "Морска администрация" - Варна, съобщи Maritime.bg

Фирмата е предложила да купи кораба на предварително обявената начална тръжна цена от 276 000 долара без ДДС.

Операцията по спасяването на "Вера Су" струваше над два милиона лева. Преди време представители на държавата изразиха надежда, че е възможно продажбата на "Вера Су" да покрие поне половината от тази сума. Поради липса на кандидати за обявените по-рано тръжни процедури обаче, цената на кораба беше намалена почти наполовина.

Българската компания "Варса шипинг" ООД  се занимава с ремонти и техническо обслужване на плавателни съдове. Купувачът е превел 10% от цената като депозит, подадените документи са проверени и съответстват на изискванията и критериите. По предварителна информация, новият собственик ще възстановява плавателния съд.