Новостроящият се булевард "Левски" във Варна преминава буквално през трибуните на стадиона на "Спартак" и отнесе няколко реда от тях. Това се вижда от панорамна снимка, взривила социалните мрежи.

Първоначалният план е бил, заради пътя, да бъде разрушена по-голямата част от спортното съоръжение, разказа председателят на фенклуба на "Спартак" Стефан Калименов пред NOVA. След среща на възмутените граждани с премиера Бойко Борисов, отговорните за проекта обещали да не чупят дори една седалка. Но не удържали на думата си.

"В края на февруари се получи съвсем различно нещо, започнаха да демонтират седалките. Бях информиран и се събрахме 50-100 човека. След като бутнаха трибуните и пътят мина през две от тях, имаше среща, на която присъства и Тодор Балабанов и ни казаха, че ще бъдем обезщетени с трибуна зад вратата, с капацитет от около 1000 души. Така те излязоха от ситуацията и ние приехме, че няма как да спрем строителството на булеварда, който е прекрасен проект за града, и една нова фенска трибуна зад вратата ни удовлетворява", добави Калименов.

"Булевардът се изпълнява в регулация, няма отклонения и няма нарушения. Предстои ремонт на стадиона", коментира шефът на инфраструктурната дирекция в Община Варна Петър Гърбузов.

Голяма част от ремонта ще се финансира от спортното министерство, включително и за ново тревно покритие с нова дренажна система. Инвестиции ще направи и Община Варна. Под една от бъдещите трибуни се предвижда да има съблекални, треньорски стаи, фитнес, зала за пресконференции и други подобни помещения.