На няколко места във Варна тази седмица ще започнат нови пътни ремонти.

От 17 юли, вторник, започва реконструкция на бул. "Народни будители" в кв. "Аспарухово". Ще се работи по участъка от ул. "Мара Тасева" до ул. "Нарва" и от бул. "Св. Св. Кирил и Методий" до ул. "Мара Тасева" в т. ч. трасето на обръщача по бул. "Св. Св. затваря за движение бул. "Народни будители", в участъка от кръговото с ул. "Мара Тасева" до ул. "Св. Св. Кирил и Методий", както и движението по ул. "Дружба". Кирил и Методий".

Ще бъде затворен за движение бул. "Народни будители" в участъка от кръговото с ул. "Мара Тасева" до ул. "Св. Св. Кирил и Методий". Ще бъде спряно и движението по ул. "Дружба".

От 21 юли, събота, се затваря и южното платно на бул. "Народни будители" - в участъка от сп. "Джанавара" до кръговото с ул. "Мара Тасева". В този участък движението ще се извършва двупосочно в северното платно.

От 21 юли започват ремонтни дейности на още две места в морската столица, които също ще доведат до промяна в организацията на движение и известно затруднение за шофьорите.

Заради ремонт на бул. "Осми Приморски полк" в участъка от бул. "Васил Левски" до бул. "Христо Смирненски", ще бъде затворено за движение западното платно посока Виница - Варна. Движението ще се извършва в източното платно двупосочно. Дейностите включват основен ремонт на пътен възел "Виница", пешеходен подлез и мероприятия за подобряване на достъпната среда.

От събота ще бъде затворена за ремонт и част от бул."Васил Левски". Няма да може да се минава по южното платно в участъка от "Подвис" до бул."Осми Приморски полк", а движението ще се извършва двупосочно по северното платно.

Ремонтните дейности са по проект "Интегриран градски транспорт на Варна - втора фаза", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж".