Два автомобила пропаднаха в центъра на Варна след проливния дъжд, който се излива от ранни зори в морската ни столица.  Пропадналият участък е от ул. "Антим Първи" до Регионалния исторически музей в центъра на града, предаде БНР.

По първоначални данни няма пострадали, но в града има много наводнени пътни участъци, както и неработещи светофари. Наводнен е и районът на Зеленчуковата борса.

Сериозен трафик и тапи от коли заради пороя има по бул. "Владислав Варненчик", в посока към летището, по бул. "Васил Левски" (от РЗИ до бул. "Осми приморски полк"), по бул. "Приморски" (в района на ФКЦ), има и много наводнени подлези.

Пътят Варна - Добрич е блокиран от ремарке на ТИР, съобщиха от Областно Пътно управление. За Добрич движението се отбива през Кичево, а от Добрич към Варна през Новаково.

17 литра на кв.метър е количеството на валежа във Варна Това е най-обилният валеж по Черноморието в рамките за последните 12 часа. На Североизток рекордът държи Русе, където за 24 часа са "паднали" 36 л. на кв.м.

Очаква се около и след обяд валежите да отслабнат и на много места да спрат.