Кметът на Варна Благомир Коцев сппря движението на автомобили пред официалния вход на сградата на Общината. От вчера там са поставени три големи каменни саксии, които спират движението на коли пред стъпбите на администрацията.

"Там не е място за автомобили и движението им оставя неприятното усещане, че едни са по-привилегировани от други. Подобно разбиране за отношенията между хората вече няма да има в общинската администрация", посочи кметът на Варна Благомир Коцев с публикация във фейсбук профила си.

Повод за спиране на автомобилното движение пред входа на Общината вероятно са зачестилите публикации в социалните мрежи, в които недоволни варненци се възмущават от превръщането на пространството в паркинг за скъпи коли. Там обикновено спират колите си и официалните гости.

"На мястото на самораслите растения от саксиите ще бъде засадено традиционно за региона на Варна растение. Това ще бъде нашето послание за децата на Варна утре - че те живеят в град с горди традиции, където всеки има равни права", допълва Коцев.