До тази мярка, с чието изпълнение е натоварен заместник-кметът Тодор Иванов, се стигнало, след като в Общината постъпил сигнал от гражданин, че на терена в момента има бетон помпа, съобщи Топновини.бг.

На място инспекторите констатираха, че в обекта се извършват строително-монтажни работи, изразяващи се в леене на бетон, разказа Николай Няголов от общинската дирекция по обществен ред.

Техническият ръководител е представил разрешение за ремонт на вилна сграда и напорна канализация. Реално обаче съществуващата постройка е съборена, а на нейно място се строи нова сграда.

До изясняването на казуса строежът е спрян, а на техническия ръководител е връчен констативен протокол.

Според кмета Портних за имота е издадено разрешително за строеж от предшественика му Кирил Йорданов. Същото обаче е било отменено от новата общинска власт, а ДНСК "Североизток" е потвърдила нейното решение.

Парцелът е с площ от 2,4 декара и е собственост на „Зърнени храни – Силистра” АД, която го е придобила срещу 1,4 млн. лв. през 2011 г. Сделката е по линия на т. нар. "публично-частно партньорство", като в замяна фирмата е изградила пристройка към детска градина в кв. "Чайка".

Поредното незаконно строителство в Приморския парк стана причина за протест миналата събота. Макар че за имота е издадено разрешително за ремонт без реконструкции, отвсякъде бе видно, че се строи.