48-годишният Венцислав Маринов е привлечен към наказателна отговорност след подаден сигнал от родителите на двете деца, посещавали детско-юношеската школа по футбол към професионален варненски клуб, съобщиха от съда.

Пред магистратите мъжът се е признал за виновен по четири обвинения. Затова, че е блудствал и е опитал да осъществи полов акт с 12-годишно момче, както и че е блудствал и е осъществил полов акт с 10-годишното момче. Това е станало през лятото на миналата година в дома и автомобила на треньора, както и в помещения в близост до тренировъчните игрища.

Родителите на двете момчета разбрали за станалото седмици по-късно и веднага подали сигнал.

При извършване на тежките престъпления Маринов е използвал положение на зависимост и надзор, като треньор по футбол на двете деца, приеха магистратите.

Делото бе гледано в Районния съд във Варна при закрити врата и по съкратена процедура, след като обвиняемият се призна за виновен по всички обвинения.

Съдебният състав групира наложените за всяко от престъпленията наказания и определи, че 48-годишният Венци Маринов трябва да търпи най-тежкото от тях - 3 години лишаване от свобода, отложени с изпитателен срок от 5 години.

Подсъдимият е с чисто съдебно минало.

Той бе осъден да заплати и обезщетения на пострадалите деца - 15 000 лева на 12-годишното момче и 20 000 лева на по-малкото дете, както и държавните такси и направените по делото разноски.

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред Окръжен съд – Варна.

Мотивите към съдебния акт ще бъдат изготвени в законоустановения срок.

Венцислав Маринов е отстранен от длъжност в ПФК "Черно море" през февруари, пише варненският сайт "Топ Новини".