Десислава Борисова, ръководител на проекта за естетизация и модернизация на пешеходния ринг, допълни, че е направено проучване и е установено, че климатът у нас е подходящ за полските цветя.

В момента лодките са разположени около Дупката, но цветарници в тази форма ще бъдат поставени и до хотел „Черно море”. Освен това те ще бъдат изобразени и по новата настилка с помощта на различни по цвят павета.

Нов облик ще придобие не само пешеходният ринг, но и т. нар. "Дупка". От общинската администрация са замислили да я скрият с фотоси на Стара Варна, като за целта мястото ще бъде оградено с декоративни парапети с пана. Върху тях ще бъдат разположени фотосите, които ще бъдат осигурени с помощта на Музея „Стара Варна”.

За да се случи това обаче, трябва да се намери допълнително финансиране, защото инициативата не попада в обхвата на проекта. За да гарантира сигурността на новите придобивки, както и обществения ред, Община Варна е планирала в района на пешеходния ринг да бъде изградена система за видеонаблюдение, като за целта вече е обявена поръчка.