С основание може да се каже, че ракията е „сакрална” напитка за балканските народи, тя е неделима част от бита и културата им. Балканите са регионът, в който се произвеждат ракии с най-голямо разнообразие и безспорни качества.

Организаторите Националната лозаро-винарска  камара,  Българска хотелиерска и ресторантьорска  асоциация, Експо Тим ООД и CASAVINO, Ви канят на Балкански фестивал на ракията и високоалкохолните напитки – Варна  2014 от 10 до12 април в Гранд хотел Димят (Конферентна и Банкетна зала).

Не пропускайте да се включите в тридневните дегустации на най-новите продукти на фирмите участници във фестивала. Ще бъдат представени различните видове ракии и анасонови напитки  и всички високоалкохолни напитки като бренди, уиски, водка, вермут, джин, ликьор, текила  и други. 

За директни продажби ще бъде изграден магазин CASAVINO, който по време на целия фестивал ще продава на промоционални цени.

Конкурс-дегустация „Продукт на потребителя“ ще продължи два дни и посетителите ще могат да гласуват и изберат най-добрия продукт. Последният ден ще бъдат обявени победителите в отделните категории.

Голямата награда на Балканския фестивал на ракията и високоалкохолните напитки Варна  2014 - две двойки от посетителите на изложението ще имат шанса да спечелят пътуване до Истанбул, нощувка и вечеря в ресторант на Босфора с Yeni Raki.
Наградата е осигурена от Geslin Ltd. -  вносител за България, съвместно с Мей холдинг Турция - производителят на брандовете Йени ракъ и Текирда ракъ. 

Наградите не са само тези  - един посетител на Фестивала ще спечели сет ракии от Винпром Карнобат. 

Барман шоу ще има на 10 и 11 април от 17 до 19 ч. и на 12-и април от 15 ч. до 18 ч. На специален бар на Flirt Vodka ще бъдат представени няколко специални коктейла.

Една от основните цели, които си поставя Балканският фестивал на ракията, е да съхрани, популяризира и развие традициите за производство и консумация на качествени високоалкохолни напитки.

Входният билет е 6 лева и осигурява посещение на щандовете и дегустации на предлаганите напитки. Ще се допускат само лица над 18 години.

Допълнителна информация можете да намерите на страницата на Фестивала във Фейсбук Balkan Rakia Fest.

Очакваме ви на най-голямата дегустация във Варна с най-разнообразни напитки от 10 до 12 април от 11 до 20.30 часа.