Специфични изисквания има за 3 бакалавърски програми при кандидатстване с оценка от положен държавен зрелостен изпит в средните училища, предаде Дарик.

Класирането за специалностите „Информатика и компютърни науки” и „Компютърен дизайн” е с оценките от матури по математика, информатика или физика, а за специалност „Строителство на сгради и съоръжения” важат оценките от зрелостния изпит по математика.

За една от най-желаните от кандидат-студентите специалности „Архитектура” се признават оценките от държавния зрелостен изпит по математика, положен в периода 2008 – 2013 г., като се полага допълнителен изпит по рисуване. Задължителен изпит по български език и литература и по история се полага за специалността „Право”.

За специалностите „Дизайн за архитектурна среда” и „Графичен дизайн”, както и за „Хореография”, „Мода и мениджмънт в модата” и „Рекламен дизайн и маркетинг”, които се изучават в катедра „Изкуства” на Архитектурния факултет на ВСУ, състезателният бал се формира на база практически изпит, събеседване с комисия и потфолио на кандидата.

За новата учебна година Варненският свободен университет „Черноризец Храбър” предлага 24 програми за обучение на бакалаври и магистри след завършено средно образование в трите си факултета. Обучението е в редовна, задочна и дистанционна форма.

За пръв път от тази учебна година Варненският свободен университет предлага 12 бакалавърски програми с обучение на английски и на руски език.

Дипломата за завършено висше образование във ВСУ се признава в цяла Европа.