Общинският съветник от БСП Светлана Такева попита защо шест месеца след смъртта на момичето не са взети мерки за обезопасяване на мястото, съобщи Дарик радио.

„Майката на Лора е направила запитване в общината дали е възможно там да бъдат поставени „легнали полицаи" и отговорът е бил отрицателен. Аргументът на администрацията е бил, че по този участък минават коли на градския транспорт", каза Такева. Тя попита как може в „Аспарухово" и „Владиславово", където също минават градски автобуси, пешеходните пътеки да са обезопасени, а по този натоварен участък от бул. „Осми Приморски полк" - не.

„Червеният" общински съветник постави също въпроса дали е възможно да се направи карта на опасните пешеходните пътеки във Варна и в какви срокове. Такева не получи отговор в рамките на днешната сесия.

Кметът Кирил Йорданов отсъстваше в началото на заседанието, като обяснението на председателя на Общинския съвет Николай Апостолов бе, че градоначалникът е болен от грип. По-късно обаче Йорданов дойде в зала „Пленарна" и в момента изслушва дебатите по Бюджет ‘2012. В началото на сесията Андрей Василев положи клетва като общински съветник от „Нашият град". Той влезе на мястото на Неделчо Михайлов, който стана районен кмет на кв. „Владислав Варненчик".

Инцидентът с 20-годишното момиче стана рано сутринта на 17 юли 2011 г. на бул. „Осми Приморски полк". Лора беше пометена на пешеходна пътека от мотор „Хонда", управляван от Диян Станчев. На 4 януари Станчев сключи споразумение с прокуратурата за условно наказание от две години. Подсъдимият е признал вината си и е отказал делото му за причиняване на смърт по непредпазливост да бъде гледано по общия ред.