Жоро Джевизов-Плъха, който на 2 март миналата година бе застрелян от рентгенолога д-р Иван Димитров, след като влязъл да краде в гаража му, е бил надрусан по време на извършване на обира. Това заяви прокурорът Георги Пенев след края на разпоредителното заседание в Пловдивския окръжен съд.

Обвинителят уточни, че Надежда Стоева, с която 40-годишният рецидивист от "Столипиново" е живeeл на семейни начала, му е осигурила наркотиците.

Д-р Димитров е обвиняем за убийство, извършено при превишаване на пределите на неизбежната отбрана. По закон, за това престъпление е предвидено наказание до 5 г. затвор. Срещу лекаря е повдигнато още едно обвинение - за незаконно държане на огнестрелно оръжие.

Днешното първо заседание по делото приключи за 15 минути, предаде Plovdiv24.bg. Съдът отложи процеса за 13 май заради непризоваване на Надежда Стоева.

Майката и бащата на убития Златка Атанасова и Димитър Джевизов обаче бяха в залата. Чрез адвоката си Красимир Елдъров те поискаха по 150 000 лева кръвнина. Родителите заявиха, че не знаят къде е Стоева, защото не поддържали връзка с нея. Златка Атанасова отглеждала трите деца на сина си, като най-малкото било на 18 месеца. 

Рентгенологът пък излезе от съдебната зала с двамата си адвокати и не отговори на нито един журналистически въпрос.