Главният редактор на предаването "Съдебен спор" по Нова тв Жоро Игнатов е осъдил "Софийска вода". За това съобщи самият той с публикация във Фейсбук профила си.

От поста му става ясно, че дружеството е осъдено да заплати 500 лева на журналиста, който е и адвокат. Игнатов публикува снимка на решението на Софийския районен съд.

"Закупих от "Софийска вода" АД четири скъпи водомери с дистанционен отчет, които бяха монтирани от служители на дружеството. Вместо коректно отчитане на водомерите, започна съществено разминаване в показанията. Поетът Яворов е написал по-малко любовни писма, отколкото аз жалби до "Софийска вода". Принудих се да се откажа от дистанционното отчитане на водомерите и да заведа дело", съобщава Игнатов.

С влязло в сила решение "Софийска вода" АД е осъдено да му заплати сумата от 500 лева - представляваща обезщетение за претърпените неимуществени вреди, в резултат на допуснатото от тяхна страна неизпълнение по договор за доставка на вода и предоставяне на ВиК услуги.

"Това е прецедент в съдебната практика. Естествено, че не го направих за парите. Убеден съм, че когато не защитаваме правата си, губим достойнството си", завършва Жоро Игнатов.