Изпълнителният директор на "Ел Би Булгарикум" Ивайло Лилов внесе сигнал до главния прокурор на България Борислав Сарафов във връзка с констатирани нарушения в дейността на дружеството и нанесени вреди в размер на над 1,5 млн. лв. за периода от 1 януари 2023 до 30 септември 2023 г., съобщи БНТ.

Сигналът се отнася до "основните причини за драстично влошените финансови показатели на компанията и лицата, които са пряко ангажирани с управленски функции в периода на извършване на противоправни действия, довели до безспорен вреден резултат за дружеството".

Основните направления, в които са констатирани нарушенията, са свързани с водената ценова политика и възможността да са неоснователно обогатени трети лица за сметка на "Ел Би Булгарикум" ЕАД.

Сключването на неизгодни договори за транспортни услуги, като за част от тях не са налице документи, удостоверяващи конкурсна процедура и са сключени при значително по-високи цени от тези по действащите.

Необосновано високите разходи за юридически услуги, които дублират дейността на Правна дирекция на дружеството, включително са констатирани случаи за една и съща дейност дружеството е задължено да заплати два пъти, се допълва в сигнала на компанията до главния прокурор.