Възстановени на работа са трима от четиримата полицаи в Павликени, които половин година бяха проверявани за отклоняване на служебно гориво, което зареждали в пластмасови туби и бутилки от бензиностанция вместо в резервоарите на патрулните автомобили.

По прокурорско разпореждане бяха направени счетоводна и икономическа експертиза на седем полицейски автомобила за 9 месеца, но не са открили данни за извършено престъпление и блюстителите на реда отново са в системата на МВР.

Вътрешната проверка все още не е приключила за началника на полицейския участък в Сухиндол, който остава единственият освободен от работа.

Възстановеният на работа началник на полицейското управление в Павликени Иво Иванов коментира пред БНР: "Много неща се промениха, но не искам да говоря за тях".

Със заповед на министъра на МВР Валентин Радев в началото на декември 2017 г. бяха отстранени началникът на Районното управление на полицията в Павликени Ивайло Иванов, началникът на полицейския участък в Сухиндол Румен Стойчев, Георги Едрев - командир на отделение в Павликени и Ангел Стефанов - домакин и водач на оперативен автомобил в РУ на полицията. Към момента единствено Румен Стойчев все още не е върнат на работа.

До крутите мерки се стигна след разследване на "Вътрешна сигурност" и "Господари на ефира" като сигналът бе за схема за отклоняване на служебно гориво от МВР от служители на полицейския участък в Павликени. Правени бяха обиски в имотите на четиримата служители на силовото ведомство. Извършени бяха проверки на кои дати е точен бензин и наливан в туби и бутилки. Твърдеше се, че камерите на Господарите са записали как на бензиностанция в Павликени за пълнене на тубите са били разигравани схеми с по един автомобил, с по две патрулки - със стикер и без стикер за видеонаблюдение, с цивилни и патрулни коли и т.н., припомня "Труд" .

След като гръмна скандала, бяха уволнени и служители от бензиностанция в Павликени, но след бърза вътрешна проверка, още тогава те бяха възстановени на работа.

Репортерска проверка пък установи, че първоначално по случая е било образувано досъдебно производство под наблюдението на Окръжната прокуратура във Велико Търново. При разследването се оказало, че няма данни за престъпление, подсъдно на Окръжната прокуратура и с постановление досъдебното производство било частично прекратено по текста за длъжностно престъпление. Веднага след това преписката била изпратена на Главния прокурор Сотир Цацаров, който трябвало да прецени на коя прокуратура да възложи останалата част от разследването. Така то било дадено на Районната прокуратура в старата столица и все още не е приключило.

Междувременно въпросните полицаи от Павликени са категорични, че ще изчакат окончателното заключение на държавното обвинение по казуса и веднага след това ще заведат съдебни дела за клевета.