Синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо излиза на свобода от ареста срещу парична гаранция от 500 000 лв. Това реши спецапелативният съд, който прецени, че Вълчо Арабаджиев е престоял достатъчно в ареста и след няколко месеца прекарани зад решетките опасността да повлияе на разследването е много по-малка. Освен това Апелативният спецсъд реши, че обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, все още не е отпаднало, но няма опасност да се укрие, още повече, че е с чисто съдебно минало. При вземане на решението на особено мнение бе съдия Даниела Росенова. Според нея обоснованото предположение, че той е извършил престъплението, за което е обвиняем, отдавна е отпаднало, а и не са събрани доказателства за вината му.

Вълчо и родителите му са обвинени, че са част от организирана престъпна група, занимавала се с данъчни престъпления. Вълчо  Арабаджиев е обвинен, че е държал в банкова клетка близо 2 500 000 евро, за които знаел, че са придобити от данъчни престъпления. Внасянето на парите станало на 18 юли 2018 г. 

Вълчо Арабаджиев вече е в ареста повече от 7 месеца и дори днес да не беше пуснат на свобода, това трябваше да стане след около 2 седмици, когато се навършват 8 месеца от неговото задържане, а по закон не може да бъде в ареста повече от този срок.

Решението на съда от днес е окончателно.