Непълнолетно момче е задържано под стража в Свищов по обвинение за убийството на братовчед си. Окръжна прокуратура - Велико Търново наблюдава досъдебно производство във връзка с намерено тяло на удавено дете.

В хода на разследването са събрани доказателства и е установен авторът на деянието - лице на 16 години. Същият е привлечен, на този етап, в качеството на обвиняем по делото на 28.08.2018 г. за извършеното от него престъпление.

Привлечен е за това, че на 21.08.2018 г. в река Дунав, в участъка й в землището на Свищов, действайки като непълнолетен, но с възможност да разбира свойството и значението на извършеното и да ръководи постъпките си, умишлено умъртвил А. Ф.

С постановление на Окръжна прокуратура - Велико Търново извършителят на деянието е задържан за 72 часа.

Съдът е уважил направеното от прокуратурата искане и с определение от 29.08.2018 г. е взел мярка за неотклонение "задържане под стража" на лицето. Приети са доводите на прокуратурата, че от материалите по делото може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което се наказва с лишаване от свобода до пет години и от друга, че е налице реална опасност лицето да се укрие, да укрие доказателства и да попречи на разследването или да извърши престъпление.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура Велико Търново.