Апелативният специализиран съд разпореди трима лекари - неврохирург, невролог и рентгенолог, да изследват здравословното състояние на сина на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиев - Вълчо. Експертизата трябва да е готова до 24 януари.

Специалистите, които ще преглеждат 21-годишния младеж, ще бъдат определени от директора на "Пирогов" проф. Асен Балтов, съобщи "24 часа".

До разпореждането на магистратите се стигна, след като преди седмица защитата на Арабаджиев-син представи пред съда медицинска документация от изследвания и прегледи, извършени от 30 октомври 2018 г. досега. Адвокатите поискаха комплексна медицинска експертиза, която да каже дали здравословното състояние на Вълчо се е влошило в ареста и дали той може да остане задържан. 21-годишният младеж има гръбначно заболяване вследствие на катастрофа, която е претърпял в Лондон през 2016 г.

Младежът е в ареста от 4,5 месеца, след като той и двете счетоводителки Ромелия Кирилова и Елена Караянева бяха задържани при акция в хотелите на Арабаджиеви в София - "Маринела", и в Пловдив - "Марица", и обвинени, че са част от престъпна група, занимавала се с укриване на данъци и пране на пари.

Апелативният наказателен съд поиска на 25 януари прокуратурата да представи всички разпити по делото. Те са необходими, за да може магистратите да решат окончателно мярката за неотклонение на Вълчо Арабаджиев.