Специализираният наказателен съд даде ход на съдебния процес срещу бившия ръководител на Районната прокуратура в Кнежа и доскоро прокурор в Софийската градска прокуратура  Красимир Кирилов. Той е обвинен за длъжностно престъпление. Обвинителният акт срещу него бе внесен на 26 юни 2019 г.

Престъплението, за което е обвинен е, че в продължение на повече от половин година е нарушавал служебните си задълженя с две постановления. Той е разпоредил връщането на два багера-товарача "KOMATSU" на лица, които не са техни собственици. С това им набавил облага и нанесъл вреда на собственика - лизингово дружество. Щетата е в размер на 119 750,55 лева.

Единият от багерите бил предаден на неправоимащо лице по негово искане, но при при липса на доказателства за собственост и при наличие на депозирана молба в Районната прокуратура за връщане на машината от реалния й собственик. Молбата на лизингодателя била оставена без разглеждане, той не бил и уведомен за произнасянето на прокурора.

Претендиращото без правно основание лице получило на ръка постановлението за връщане на Кирилов и владението върху вещественото доказателство. Другият багер бил предаден на друго неправоимащо лице, въпреки че собствеността му не била неизяснена, тъй като номерът на рамата е бил пренабиван.