Ключов свидетел промени показанията си по делото срещу отстранения кмет на "Младост" Десислава Иванчева. Наследникът ѝ на поста архитект Румен Русев обяви, че не си спомня Иванчева да му е оказвала натиск. Отрече се и от показанието си, че за да задвижи преписка, отстранената кметица е изисквала да се направи дарение, съобщи "Канал 3".

"Не си спомням да съм казвал такова нещо", отговори Румен Русев в отговор на въпрос, че преди това е бил заявил, че се е срещал с бизнесмена Александър Ваклин и пред него е бил споделил, че се страхува, че ще си загуби работата си.

Междувременно прокуратурата протестира пускането под домашен арест на Иванчева и Петрова.

"Пуснахме в срок протест и чакаме произнасяне на въззизвния съд", обясни Илиян Рангелов - наблюдаващ прокурор.

"Досега единственото нещо, което се казваше като евентуален проблем е, че двете подсъдими могат да въздействат върху служители на районна администрация. Тези служители вече бяха разпитани и се видя, че и да им повлияе някой, резултатът е един и същ", каза Емануил Йорданов - адвокат на Биляна Петрова.

"Това съмнение не отпада само защото са разпитани част от тези свидетели", уточни прокурорът.

Делото продължава с разпити на свидетели. А утре в Апелативния спецсъд ще бъдат изпратени томовете по делото, касаещи мерките за неотклонение на Иванчева и Петрова. Магистратите от горната инстанция трябва да се произнесат дали те да бъдат пуснати под домашен арест.