Софийският апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "Домашен арест" за сина на избягалия затворник Владимир Пелов, съобщи  bTV. 

Прокуратурата днес представи нови свидетелски показания, но те не бяха достатъчни за магистратите, за да наложат постоянен арест.

 

 

Синът на убития затворник Владимир Пелов - Владимир Стефанов, приятелят му Борис Ерменков и бизнесменът Тихомир Миков-Перуката бяха арестувани в края на юни заради отвличането на Деян Вутов, палежи на офиси и жилища в Ботевград, както и за убийството на братята Цветан и Марко Петрови през март 2016 г.

На 1 юли Софийският Окръжен съд пусна под домашен арест Миков и сина на Пелов, а Ерменков е с парична гаранция от 4000 лева. Към делото са приобщени още няколко случая на взривове и неразкрити убийства, които още се разследват и за тях няма обвинения, стана ясно в съдебната зала тогава.

Все още апелативните магистрати не са взели решение за мярката за неотклонение на Борис Ерменков, а преди седмица на Миков бе наложена най-леката такава - подписка.