Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт срещу мъж на име Добромир Димитров за хулиганство, извършено в метростанция СУ "Св. Климент Охридски".

Той е обвинен за това, че на 31.10.2017 г., около 19:50 часа, в метростанцията на кръстовището на булевардите "Васил Левски" и "Цар Освободител", е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. Мъжът избутал и отправил обидни думи към полицейски служител - старши полицай О. Т., като го нарекъл "убиец" и "боклук". След това нанесъл удари в областта на лицето и корема на свидетеля А., който се опитал да помогне на служителя на МВР. Накрая Димитров отправил на висок глас обидни и нецензурни реплики спрямо А., както и срещу друг гражданин - К., който също се опитал да преустанови действията му.

Деянието представлява престъпление по чл. 325, ал. 1 НК, което се наказва с наказание "лишаване от свобода" до две години или с пробация, както и с обществено порицание. Предстои делото срещу Димитров да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд, уточниха от пресцентъра на прокуратурата.

Не се съобщава какви са били мотивите на мъжа за хулиганските действия.